SOALAN LAZIM BERKAITAN MAB

 

SOALAN 1 :

Benarkah MAB boleh menaikkan berat badan??

JAWAPAN:

Biasanya ada pengamal MAB yang merasakan selera makan bertambah selepas mengamalkan MAB. Namun jangan risau, anda perlu banyakkan meminum air masak. Memang selera bertambah tapi mem’buang’ pun banyak juga.. so insyaAllah berat badan ideal untuk anda.

************************************************

 

SOALAN 2 :

Adakah wanita belum berumahtangga boleh mengambil MAB ni?

JAWAPAN:

Ya sudah tentu. 

MAB sesuai untuk semua golongan wanita yang berumur 18 tahun ke atas, termasuk yang belum berumah tangga, sudah berumah tangga dan golongan tua yang telah monopouse.

************************************************

SOALAN 3 :

Adakah saya perlu menghentikan pengambilan MAB apabila period?

JAWAPAN:

Tidak perlu. 

Jika anda didatangi period sedangkan MAB belum habis (21 biji/sebotol), teruskan mengambil MAB.

**********************************************

 

SOALAN 4 :

Apakah yang dimaksudkan dengan rehat seminggu selepas habis sebotol MAB?

JAWAPAN:

Pengambilan MAB perlu diberhentikan selama seminggu sebelum sambung kepada botol seterusnya. 

Ini bermaksud jika hari terakhir mengambil MAB ialah hari ahad, maka mulakan botol seterusnya pada hari ahad berikutnya.

 ATURAN MAKAN MAB

************************************************

SOALAN 5 :

Betul ke MAB boleh menguruskan badan?

JAWAPAN:

Fungsi MAB adalah untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Dalam masa yang sama MAB akan bertindak balas mengikut tahap kesihatan penggunanya.

Salah satu tindak balasnya ialah mampu mengawal selera makan serta membuang lemak dan toksin dalam badan. Secara tidak langsung, tindakbalas ini mampu untuk mengurangkan berat badan. Ramai pengguna MAB telah mengalami kesan ini.

Tapi perlu diingat, MAB bukan ubat untuk menguruskan badan. Jika anda mengambil MAB semata-mata untuk menurunkan berat badan, anda perlu membetulkan semula niat anda. MAB berfungsi untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Jika anda dapat menurunkan berat badan dengan MAB, itu adalah BONUS

****************************************

SOALAN 6 :

Adakah MAB ini mendapat kelulusan KKM?

JAWAPAN:

Untuk pengerahuan semua, MAB adalah sediaan tradisional 

HOME MADE sepenuhnya. Maka oleh sebab itu MAB tidak dapat memohon KKM kerana salah satu syarat KKM adalah keperluan kilang GMP. Namun pihak kami telah berusahadan berjaya mendapatkan sijil kelulusan dari makmal UTM skudai. Yang mengesahkan bahawa MAB bebas steroid dan bebas merkuri dan selamat di ambil.

*****************************************

SOALAN 7 :

Saya dah makan mab ni 3 botol..ikut aturan seperti ditetapkan. Tujuan makan untuk family planning tapi start last month,iaitu dh hampir 1 bln..Saya tak teruskan botol yang berikutnya sebab baby saya naik ruam2.. dia still menyusu badan tapi dah stop MAB ni pun ruam2 stil ada lagi.

adakah kesan dari mab ni..Maybe cuaca kot yang terlalu panas sekarang

JAWAPAN:

Berdasarkan pengalaman saya yang amik MAB dan menyusu baby, tiada masalah apa-apa.. 

Cuma ada ketikanya bayi terkena ruam merah bukan disebabkan amalan pemakanan maajun oleh ibu.. Ada banyak faktornya..

kemungkinan juga faktor cuaca..  Ibu perlu pandai memainkan peranan.. Jika musim panas, banyakkan mengambil air masak..bukan sbb MAB 100% ye..

** banyakkan minum air masak.. insyaAllah ok

****************************************

SOALAN 8 :

Macam mana MAB boleh menjarakkan kehamilan namun pada masa yang sama boleh berjaya dalam ikhtiar hamil bagi pasangan yang dah lama mahukan zuriat..

JAWAPAN:

Aah. MAB ni pada asasnya utk teraturkan period. Kepada yang sukar hamil biasanya mengalami masalah period tak teratur atau period tak normal atau ada masalah dalam rahim. Jadi kepada golongan ini pengambilan MAB adalah sebagai salah satu ikhtiar untuk teraturkan dan normalkan kembali period. So sebagai proses rawatan amalkan MAB sehingga period teratur dan normal secara semulajadi. Bila selesai rawatan, perlu hentikan pengambilan MAB untuk memberi laluan kepada proses kehamilan.

Bagi wanita yang mengamalkan MAB sebagai salah satu keadaan mengelakkan kehamilan, kebiasaannya mengalami kitaran period yang normal dan teratur. Maka golongan ini akan melalui tempoh subur yang tetap setiap bulan. Dan pengambilan MAB secara konsisten dan mengikut aturan yang ditetap mampu mengelak kehamilan.(Bagaimana MAB bertindak sebagai ganti pil perancang moden). Kepada golongan ini, teruskan pengambilan MAB selagi anda ingin merancang. STOP MAB BERMAKNA ANDA TELAH SEDIA UNTUK HAMIL SEMULA 

*****************************************

SOALAN 9 :

 Adakah saya boleh start bila-bila je utk makan mab semula..? sebab period saya memang tak menentu dah sejak ambil injections utk family planning dulu sebelum mkn mab ni..

JAWAPAN:

Jika period tidak menentu..iye boleh amik MAB bila-bila sahaja..dan pastikan lepas ni makan ikut aturan ye..walaupun ada simptom2 tertentu, semuanya hanya sementara sahaja…Insya Allah apabila sudah lama makan akan dapat rasai kebaikkannya..so kalau boleh jangan stop tetiba2 ye.. 

TINDAKBALAS RAWATAN MAB / HEALING CRISIS MAB

 

 

nak tanya lebih lanjut berkaitan MAB???

JANGAN MALU2 TERUS WHATSAPP 

0124432152

 

BAGAIMANA NAK ORDER MAAJUN ANGGUN BISTARI ?

Hubungi kami..

JULIAJAMIL 

0124432152

juliajamil79@yahoo.com

atau terus beli Online dengan mata ganjaran istimewa di sini

logo-khalila

 

Hubungi kami.. www.wasap.my/60124432152 ajnmajuent@yahoo.com

6 comments

  1. Pingback: Kenapa ibu hamil tak boleh amalkan Maajun Anggun Bistari? | Julia Jamil .Com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

saya Suka web juliajamil.com

Please wait...

Ikuti kami melalui e-mail

Jadi yang pertama mengetahui entri-entri terbaru juliajamil.com? masukkan nama dan alamat e-mail anda