KULIT BERMINYAK BAIK UNTUK ANDA?

 

 

Walaupun ramai orang tidak suka kulit berminyak tapi tahu tak kulit berminyak memberi banyak manfaat pada manusia. Malah, sesetengah orang amat berbangga untuk mempunyai kulit berminyak kerana mereka telah sedar kelebihan mempunyai kulit berminyak.

Bersifat Anti Penuaan.

Anda yang mempunyai kulit berminyak lebih selamat berbanding mereka yang berkulit kering.  Kulit berminyak mampu mengurangkan risiko penghasilan  garis halus, tompok penuaan dan kedutan dari terbentuk pada kulit.  Ini sebenarnya adalah kelebihan utama kulit berminyak kerana ia mengandungi ciri-ciri anti-penuaan semulajadi. 

Lebih banyak sebum (minyak) yang anda hasilkan, maka lebih banyak vitamin E yang kulit anda perolehi. Vitamin E ni penting untuk pelindungan wajah terutama dari pancaran matahari dan pencemaran udara.

Lebih perlindungan bermakna lebih tinggi kadar anti penuaan!.  So tak perlu pakai SPF ke??? eh tidak!! SPF tetap diperlukan! 

Untuk memastikan manfaat ini, anda perlu memilih pencuci wajah yang sesuai bagi mengawal minyak pada wajah anda kerana minyak berlebihan pada wajah pun tidak bagus.

Pilih pencuci wajah yang lembut. Elakkan pencuci wajah yang menyebabkan pengelupasan.

Menjadikan solekan anda lebih tahan lama

Kebanyakan individu yang tidak mempunyai kulit minyak biasanya mempunyai masalah apabila menggunakan make-up, terutamanya asas, di wajah mereka. Ini adalah kerana ia menyerap pada kulit meninggalkan yang tidak diingini, patch tidak stabil pada kulit. Sebaliknya, kulit berminyak tidak menunjukkan apa-apa masalah. Mempunyai membantu kulit berminyak dalam menjaga make-up kelihatan segar manakala meninggalkan kulit anda dengan wajah yang sihat.

Lebih mudah dirawat berbanding Kulit Kering

Orang yang mempunyai kulit berminyak boleh merawat masalah kulit kering mereka. Tak perlu usaha berganda untuk mengekalkan kelempabap wajah berbanding mereka yang berkulit kering.

Pencuci wajah yang paling sesuai untuk anda yang memiliki kulit berminyak ialah pencuci yang jenis lembut dan tidak mengelupas.  Khalila Miracle Foam Cleanser adalah yang paling sesuai untuk anda. anda boleh guna sekerap mungkin.

Klik untuk dapatkan Pencuci Wajah yang sesuai untuk anda!!

Hubungi kami.. www.wasap.my/60124432152 ajnmajuent@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

saya Suka web juliajamil.com

Please wait...

Ikuti kami melalui e-mail

Jadi yang pertama mengetahui entri-entri terbaru juliajamil.com? masukkan nama dan alamat e-mail anda