Hilangkan parut campak yang berlubang di muka

Assalamualaikum

dah beberapa hari tak update web ni.. Ok bersempena dengan promosi ESP SHAKLEE bulan.. Saya teringat nak share sikit pasal isteri yang resah nak hilangkan parut campak. Maklumlah..takut suami cari lain sebab muka kita dah tak cun lagi dah kan..

Jika anak-anak kita terkena demam campak memang kita risau.. Tapi kulit kanak-kanak masih muda dan mudah menghasilkan kulit baru yang lebih baik.. TAPI BAGAIMANA PULA JIKA KITA YANG DEWASA NI TERKENA DEMAM CAMPAK. DEWASA YANG KULIT DAH TAK BERAPA NAK MUDA.. MUDAH KE NAK HASILKAN KULIT BARU…

  Anda dah pernah ke kena demam campak? Kalau yang tak pernah kena masa kecik-kecik dulu baik berhati-hati.. Sebabnya orang dewasa yang kena demam campak atau chicken pox ni tahap kroniknya lebih teruk berbanding kalau kita kena masa kita masih sekolah rendah dulu.

Di kalangan orang dewasa yang kena chicken pox nie ada yang sampai dua tiga hari tak leh bangun.. kesakitannya yaaa amat.. Dah tu malam-malam tak leh tidur sebab badan terlalu gatal. Bagi yang bebudak sekolah tu diaorang kebanyakannya akan rasa cam demam biasa jer.. cuma mungkin sedikit resah dan gatal-gatal badan sikit sebab campak yang tumbuh seluruh badan.
Kecuali campak kena pada bayi kemungkinan berat badan akan susut sebab tak ada selera langsung nak makan.

Ada yang kata demam campak ni akan kena kat seseorang tu cuma sekali jer seumur hidup. Betul ke?
Ada lak yang kata sebab yang kena dua kali tu kerana masa kecil cuma dijangkiti ‘campak kecil’ jer. Tapi bagi sesiapa yang masa kecil pun dah pernah kena demam campak ‘besar’ pasti lepas tu dah tak akan kena.. gitu pulak dah.. hehe… orang lama jika terkena campak jangan sampai terkena air hujan nanti tinggalkan parut berlubang. Betul ke?

image

Nampak tak cantik kan  bila muka berlubang sana sini..

Macam mana virus campak berjangkit?

  • Melalui udara apabila pesakit bersin atau batuk.
  • Sentuhan ke atas bintik merah yang telah pecah dan juga melalui pakaian yang pesakit.
  • Virus chicken pox dikatakan kekal aktif dan boleh berjangkit ke orang lain walaupun sewaktu terapung diudara atau melekat di mana-mana permukaan selama 2 jam.

Tanda-tanda campak

  • suhu badan yang lebih tinggi – sehingga kira-kira 104-105 darjah F (40-40.56 darjah C)
  • Tanda-tanda demam campak ialah antara 10 hingga 12 hari selepas dijangkiti penyakit,
  • pesakit mula menunjukkan tanda dan gejala demam campak seperti:
  • Batuk, selesema dan sakit tekak
  • Mata berair dan sensitif kepada cahaya
  • Sakit otot
  • Selepas 2 hingga 4 hari gejala tadi, ruam badan dan tompokan putih di dalam mulut mula timbul. Ruam bermula di kepala dan merebak ke bahagian lain, berkembang ke bawah dan bersatu antara satu sama lain. Ia akan beransur hilang dalam masa 4 hari sebagaimana tempoh ia berlaku.

MACAM MANA NAK HILANGKAN PARUT DEMAM CAMPAK ATAU CHICKEN POX NI????

Saya sarankan anda try Set cun melecun ini.. bukan sahaja parut campak hilang malahan kulit wajah akan jadi lebih gebu dan licin

image

Vitamin C

SR Vita C Shaklee

Klik pada gambar untuk membli produk ini secara online (Debit / Credit Card Accepted)

Menghasilkan kolagen dalam badan & mengukuhkan kulit. Kekurangan kollagen akan menyebabkan kulit rosak (kering ,lembik & mudah lebam). Di samping itu, vitamin c juga berperanan meningkatkan imun badan dari sebarang jangkitan dan penyakit

2- Vitamin E

image

Klik pada gambar untuk membeli produk ini secara online (Debit/Credit Card Accepted)

Membebaskan tempat berkumpulnya radikal bebas yg menyebabkan sel kulit rosak, berkedut & liang roma tersumbat serta mengurangkan serta menghilangkan tompokan yang terdapat pada kulit

3- B Complex

b complex shaklee

Klik pada gambar untuk membeli produk ini secara online (Debit / Credit Card Accepted)

Vitamin B-Complex ( B for Beauty) menjaga kesihatan kulit daripada dalam. Ia membantu mengurangkan garis-garis halus di kulit. Vitamin B-Complex juga penting untuk melanin yang memberi warna pada kulit. Lebih kerap anda berada di bawah matahari, lebih banyak B-Complex diperlukan.

4- Protein ( ESP Shaklee)

esp shaklee

Klik pada gambar untuk membeli produk ini secara online (Debit / Credit Card Accepted)

Protein adalah ‘Elastic Fiber ‘ yang memberikan keteganggan pada kulit,membina sel dalam badan & menegangkan kulit. Parut jerawat di muka lambat hilang adalah salah satu tanda anda mempunyai sel yang ‘kurang sihat’ di mana memerlukan masa yang lama untuk menggantikan ‘sel mati’ dengan sel sihat yang baru.”Dan, untuk mendapatkan kulit muka yang cantik kita perlukan sel-sel baru yang sihat, di mana protein merupakan makanan asas kepada sel.

 

image

Jom kita dengar apa kata ibu ini..

Anda bebas membuat pilihan produk mana yang anda perlukan mengikut bajet anda..

susah nak buat pilihan???

saya boleh bantu perkara-perkara berikut:

  • Bantuan perundingan SUPLEMEN yang sesuai untuk anda
  • Penghantaran percuma ke rumah anda (sekitar Sungai Petani dan Kepala Batas)
  • After sale service untuk anda
  • jadikan anda sebahagian daripada keluarga bisnes kami (pilihan ditangan anda)

 

DAPATKAN PENJIMATAN BERGANDA DENGAN JADI AHLI

Untuk dapatkan penjimatan berganda, anda boleh daftar sebagai Ahli Shaklee.

Anda akan mendapat penjimatan sebanyak 15-30% jika daftar sebagai Ahli Shaklee. Untuk keterangan lanjut berkaitan pendaftaran keahlian, boleh terus hubungi saya.

 Whatsapp : 0124432152

JULIA JAMIL

EMAIL : juliajamil79@yahoo.com

COD AREA : Bandar Seri Astana, Bandar Perdana, Bandar Puteri Jaya, Taman Cendana, Taman Kempas, Taman Sejati, TESCO EXTRA Sungai Petani Selatan, Giant Sungai Petani, Kepala Batas, Putra Bertam, Kiosk Bertam, Sunshine Bertam, Bertam Indah, Bertam Perdana,  Mydin Bertam, Tikam Batu, Kuala Ketil, Sidam, Econsave Sungai Petani ( Berhampiran JPJ sungai Petani) dan kawasan-kawasan sekitarnya

beli set ini dengan mata ganjaran. klik 

logo-khalila

Hubungi kami.. www.wasap.my/60124432152 ajnmajuent@yahoo.com

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

saya Suka web juliajamil.com

Please wait...

Ikuti kami melalui e-mail

Jadi yang pertama mengetahui entri-entri terbaru juliajamil.com? masukkan nama dan alamat e-mail anda