BAHAYA AMAL MAB KETIKA HAMIL

SOALAN LAZIM


Pernah tertanya-tanya hal ini?? 


jika anda beli MAB dari PERUNDING MAB yang berinformasi,  sebelum memulakan MAB,  beliau akan maklumkan cara yang paling tepat dan selamat untuk anda amalkan MAB.. 


1. jika period anda teratur setiap bulan, mulakan MAB masa anda sedang period hari ke 3.


2. Jika period anda tidak teratur atau beberapa bulan sekali,  PASTIKAN BUAT UJIAN KEHAMILAN sebelum memulakan MAB.. 


#2 tu sebab kita nak pastikan anda tak HAMIL sebelum amalkan MAB. 


MAB ni tak la panas sangat sampai nak membahayakan kandungan anda. MAB memanaskan rahim..  So di awal kehamilan tak digalakkan amalkan MAB.  Kita tak tahu keadaan dan kekuatan rahim masing-masing.  Tak sama kan.  


Ada wanita,  air tebu tak boleh minum,  tp boleh je makan durian,  nenas (ini BONDA la,  tak ada masalah nak makan apapun di awal kehamilan..  Tapi sangat bahaya jika minum air tebu, hampir keguguran anak kedua selepas minum air tebu) 


Ada juga wanita,  even tak minum/makan benda2 panas pun tapi tak boleh aktif sangat.. 

Rahim tak cukup kuat. 


So pengambilan MAB tidak disyorkan kepada ibu hamil terutama di awal kehamilan bagi mengelak risiko keguguran 


JIKA TER’AMBIL’  MAB,  terus stop la.  In sha Allah dari pengalaman BONDA dah amalkan dan jual MAB sejak hampir 10thn TAK AKAN MEMBERI KESAN PADA KANDUNGAN ANDA.. 


#AndaTanyaBondaJawab

#WeCareWeShare

#SoalanLazimMAB

#TanyaPadaPerundingBerinformasi

#BeliMABkenaAdaPanduanBetul

#JanganKejarMABmurahTapiPanduanTiada


SHARE JIKA ANDA RASA POSTING NI MEMBERI MANFAAT PADA ORANG LAIN. 


JOM SEBARKAN KEBAIKAN 

Juliajamil.com

Hubungi kami.. www.wasap.my/60124432152 ajnmajuent@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

saya Suka web juliajamil.com

Please wait...

Ikuti kami melalui e-mail

Jadi yang pertama mengetahui entri-entri terbaru juliajamil.com? masukkan nama dan alamat e-mail anda