Aturan Makan MAB

1. UTK YANG LEPAS PANTANG

Mulakan hari ke 44 Pantang

*jika ada makan jamu lain dlm pantang, habiskan jamu dalam pantang terlebih dahulu

*jika dah lebih 44 hari.. 

*Jika belum period tetapi dah ‘bersama’, buat UPT. 

Jika confirm TAK HAMIL.. BOLEH TERUS START MAB

*jika dah period, mulakan hari ke 3,4@5 period. 

 Cth.

Jika start period ISNIN. 

Mulakan MAB hari RABU,KHAMIS @ JUMAAT

2. BAGI YANG SEDANG MAKAN PIL PERANCANG

– Habiskan pil perancang.

-Mulakan/gantikan MAB hari yang sepatutnya mulakan pil perancang

3. BAGI YANG MERANCANG GUNA KAEDAH INJECT / IMPLAN

*Jika period tak tetap, BOLEH TERUS START MAB

*jika period normal, mulakan hari ke 3,4@5 period. 

Cth. 

Jika start period ISNIN. 

Mulakan MAB hari RABU,KHAMIS @ JUMAAT

4. UNTUK YANG IKHTIAR HAMIL DAN NAK TERATURKAN PERIOD

 

kebiasaan yang susah hamil adalah wanita yang bermasalah period tidak teratur.

Jadi MAB ini adalah salah satu ikhtiar rawatan kesuburan dan rawatan untuk teraturkan period.

JIKA period tak teratur

 BOLEH TERUS MULAKAN MAB

Jika period normal & teratur, 

mulakan hari ke 3,4@5 period.

Cth. 

Jika start period ISNIN. 

Mulakan MAB hari RABU,KHAMIS @ JUMAAT

Utk panduan no. 1 – no. 4 di atas adalah panduan untuk mulakan botol PERTAMA SAHAJA.

 ***sebaik sahaja MULA mengamalkan MAB,
 makan 1 biji sehari sahaja selama 21 hari TANPA HENTI.
 Kemudian rest 6hari

FAHAM KONSEP 21-6-21

(makan 21 hari.. rest 6 hari.. Sambung makan 21hari)

 CONTOH KONSEP 21-6-21:
 MULA MAKAN ISNIN
 |

|

 — selepas 21hr–
 |

|

|

 LAST MAKAN AHAD..
JADI (REHAT 6HARI)
isnin REHAT 1
selasa REHAT 2
rabu REHAT 3
khamis REHAT 4
jumaat REHAT 5
sabtu REHAT 6
ahad MULAKAN BOTOL SETERUSNYA
(ULANGI STEP 21-6-21 SEHINGGALAH ANDA DAH SEDIA UNTUK HAMIL SEMULA)

Sekiranya sedang makan 21hari tu anda period/demam teruskan makan.

Itu adalah salah satu HEALING CRISIS.

*PENTING

 UNTUK ANDA YANG MERANCANG UNTUK MENGELAK KEHAMILAN..

*elakkan dari campur makan dengan produk berasaskan HERBA.

*makan dengan penuh disiplin dan JANGAN tertinggal walaupun sehari. STOP MAB bermakna anda dah sedia untuk HAMIL SEMULA kerana dah bnyak kes yang HAMIL kerana melanggar PANTANG ini..

UNTUK ANDA YANG IKHTIAR HAMIL

*pengambilan MAB adalah sebagai rawatan kesuburan.
Rujuk panduan no. 1 – no. 4 untuk mulakan MAB
* kekalkan mengamalkan MAB sehingga period anda tetap setiap bulan.
(period datang setiap kali waktu rehat 6hari tu)

*sebaik sahaja period dah teratur.. STOP MAB kerana pengambilan MAB berterusan akan menjadikan MAB

berfungsi sebagai perancang
*elakkan mengambil makanan berkafein dan bnyakkan mengambil makan beralkali juga banyakkan mengambil susu kambing dan air zam-zam insyaAllah

simptom-simptom tindakbalas rawatan MAB (HEALING CRISIS MAB)

 SEBARANG PERMASALAHAN TERUS TINGGALKAN KOMEN YA.. SAYA AKAN REPLY SECEPAT MUNGKIN.

BAGAIMANA NAK ORDER MAAJUN ANGGUN BISTARI ?

Hubungi kami..

JULIAJAMIL 

0124432152

juliajamil79@yahoo.com

 

atau terus beli Online dengan mata ganjaran istimewa di sini

logo-khalila

Hubungi kami.. www.wasap.my/60124432152 ajnmajuent@yahoo.com

14 comments

  1. Pingback: SOALAN LAZIM BERKAITAN MAB | Julia Jamil .Com

  2. miza

    Salam..puan,sy bru lpas pntng 100hri,lpas tu,period dtg,bila period dah hbis pun,sy msih belum ‘bersama’..boleh k,sy trus mkn MAB,bru mahu ‘bersama’?

  3. Pingback: PERIOD BEPANJANGAN SELEPAS AMALKAN MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) | Julia Jamil .Com

  4. waty

    Puan, saya baru habis botol kedua. Last makan jumaat. Akan start botol 3 jumaat esok. Bukan ke tempoh 6 hari tu patutnya period? Hari ni dah khamis, takde period pun? Lg satu, mak saya pernah berpengalaman makan majun tp pregnant, jd dia suruh saya campur dgn pil perancang jugak. Pendapat puan?

    • Julia Jamil

      |Author

      waty, sila respond soalan2 ini..
      1.sblm amalkan MAB ni puan ada amalkan pil perancang atau lepas berpantang?
      2.Macam mana period puan sebelum ni?
      3.Bagaimana puan mulakan botol pertama dahulu? Hari berapa period?

  5. yani

    Salam, sy nk tnya tentang pengambilan mab…sy ambil mab utk merancang kehamilan..tp sy mkan x ikut disiplin..sy biasa ambil waktu pg..tapi kadang2 sehingga pukul 10 hingga 12 baru sy ambil..adakah sy berpotensi utk mgandung??sy risau sbb period belum datang selepas habis 1 botol…

    • Julia Jamil

      |Author

      Wsalam.. untuk merancang dan bagi menjamin keberkesanannya MAB ni WAJIB makan penuh disiplin dan konsisten pada jam yang sama setiap hari.. jika makan ikut suka hati memang tak dpt menjamin keberkesanannya.

      sinonimnya seperti pemandu yang memandu.. jika suka hati memandu tak ikut undang-undang jalan raya.. ada potensi untuk kena saman 🙂
      Julia Jamil baru je bercerita tentang…Syarat nak jadi pengedar Maajun Anggun Bistari (MAB)My Profile

  6. liz

    Salam, sy nk tnya tentang mab..semasa rest 6 hari sy x dtng period..sy ada bersama dgn suami…kemudian, sy terlewat makan sehari..jadi rest 7 hari…sekarang haid belum datang lewat seminggu…adakah sy berpotensi utk menganung??

    • Julia Jamil

      |Author

      Sepanjang 21hr makan sblm tu ada missed makan tak? Ada campur produk lain tak? Jika tak missed dan tk campur produk lain.. Insyaallah selamat.. Untuk lebih kepastian better sis buat UPT. Sebarang kemusykilan boleh segera whatsapp 0124432152

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

saya Suka web juliajamil.com

Please wait...

Ikuti kami melalui e-mail

Jadi yang pertama mengetahui entri-entri terbaru juliajamil.com? masukkan nama dan alamat e-mail anda